gåvoshop 1000x300

December 21, 2014 | Posted in Företagssamarbete, Pressrelease | By

IAS lanserar nu en gåvoshop för att du på ett ännu enklare sätt ska kunna vara med och hjälpa! Här kan du till exempel handla insektsimpregnerade myggnät som skyddar mot malaria. Eller varför inte köpa ett skolpaket så att en pojke eller flicka får chansen att gå i skolan? Missa inte heller vår Julkasse, i samarbete med Linas Matkasse!

I gåvoshopen kan du ge gåvor och köpa produkter som stödjer vår verksamhet. Gåvoshopen belyser fyra av de huvudområden som IAS arbetar med, det vill säga; Vatten och Sanitet, Skola och Utbildning, Matförsörjning samt Katastrofhjälp. Gåvoshopen kommer kontinuerligt fyllas på med fler produkter.

Förändra livet för utsatta familjer-köp en Julkasse!

Julkassen är en del av Kenyakassen, ett projekt i Kenya som vi tagit fram i samarbete med Linas Matkasse. Kenyakassen har pågått sedan 2009 och går ut på att människor under 18 månader får ta emot en matkasse, en gång i månaden.  Julkassen är planerad av en nutritionist och anpassad efter lokala matvanor. Kassen innehåller majsmjöl till majsgröten ugali, vetemjöl för att baka spisbrödet chapati, proteinrika gröna bönor, ris, olja och annat.

-Våra mottagare vittnar ständigt om hur hjälpen från oss förbättrat deras hälsa och hjälpt dem komma på fötter. Genom att köpa en av våra Julkassar är du med oss och förändrar framtiden för dessa människor, säger Niklas Aronsson, VD Linas Matkasse.

Hjälpen når fram

Susan Kiambi är ansvarig för projeketet i Kenya och ansvarar för att matkassen når fram till familjerna. Hon ser också till att maten hamnar hos dem som är i behov av mest hjälp.

– Mottagarna av kassen är med i en självhjälpsgrupp, där varje medlem sparar pengar eller arbetar på annat sätt för att stärka sin självförsörjning. På så sätt undviks ett onödigt beroende och kassarna blir ett led till självständig försörjning, säger Susan.

Planerar starta eget

Ann Wairinu, är mottagare av kassen och berättar i en intervju för IAS:

-Jag har sex barn och har HIV. Innan jag fick ta emot kassen var jag tiggare då jag inte kunde försörja varken mig eller min familj. Sedan jag fått matkassen har jag haft tillräckligt med mat till min familj samt att min hälsa har förbättrats avsevärt.  Jag planerar nu för att kunna starta egen verksamhet när jag inte längre har matkassen, för att kunna tjäna egna pengar så att jag kan försörja min familj.

Till shopen

Share